Gamla dansbanan bort. Ny dansbana på gång.

/webstorage/wp content/blogs.dir/46/files/2016/07/NyDansbana2016

Den här helgen var det arbetshelg på Stenudden. Huvudnumret var dansbanan, men det är förstås annat utomhusarbete som blivit gjort också. Gräsklippning och trimning, oljning av möbler, räfsning och krattning, riseldning, vedklyvning mm. Föreningen fick också två trädgårdsmöbelgrupper till skänks och tackar för det!

Den gamla dansbanan har varit med i över 30 år, så nu var det hög tid att fräscha upp den, eller möjligen byta ut den helt. Redan vid lördag lunch stod det klart att underredet gjort sitt. Med hjälp av lånad lastbil hämtades både regelvirke och trallvirke hem. Under söndagen blev nya bärlinor klara och ungefär en femtedel av syllarna. Under nästa arbetshelg (den är det tänkt att resten av syllarna plus själva dansgolvet ska komma på plats. Kanske ett nytt räcke också, med lite tur. Den som är hugad kan gärna snickra vidare även innan nästa arbetshelg.

/webstorage/wp content/blogs.dir/46/files/2016/07/NyDansbana2016 1

På lördag kväll var det vitlöksfest, en imponerande knytisbuffé. Allt utom efterrätter och bakverk innehöll vitlök, i vanlig ordning. Och på topp blev det ett antal norska sångdanser. Trevligt.

/webstorage/wp content/blogs.dir/46/files/2016/07/NyDansbana2016 Sångdans