Medlemsavgifter i Hembygdsgillet i Karlstad för 2018:

Som medlem i Hembygdsgillet får du tillgång till en rad möjligheter och medlemsförmåner, eftersom föreningen t ex har fest- och kurslokaler i Karlstad och en sommargård på Hammarö. Det kan säkert vara frestande att bli medlem bara för att kunna utnyttja förmånerna, men de är förstås tänkta för medlemmar som vill delta i föreningens liv och verksamhet och vi är tacksamma för att du respekterar detta.

Medlemsförmåner i form av rabatter får du tillgång till från andra året som medlem. Med detta sagt är du naturligtvis varmt välkommen att delta i någon av föreningens aktiviteter – och bli medlem.

Vuxen: 300 kr
Barn/ungdom t o m 25 år: 160 kr

Som medlem i Hembygdsgillet är du också medlem i Svenska Folkdansringen, som är en riksorganisation som arbetar för föreningens intressen. Därigenom får du också tidningen Hembygden.

Om du är ansluten till Folkdansringen via annan förening:
Vuxen: 150 kr
Barn/ungdom t o m 25 år: 50 kr

Medlemsavgiften betalas in på pg 33 15 19-9

Kören Hembrygden drivs i Hembygdsgillets regi, i samarbete med Studiefrämjandet. Det betyder att du som deltar i Hembrygden ska vara medlem i Hembygdsgillet men också betala en terminsavgift till Studiefrämjandet. Prata med någon i körplaneringsgruppen för mer info.

Lämna en färsk e-postadress!
En av föreningens utgifter är portokostnader. Du som har e-post uppmanas därför att meddela din e-postadress, och även att uppdatera den om du byter e-post. Förutom att det sparar porto så sparar det en hel del arbete.

Hyreskostnader för Gillesstugan
Vardag kväll 400 kr
Fredag kväll 1.500 kr
Lördag kväll 2.200 kr
Hel helg 3.500 kr
Vardag dagtid, pris efter överenskommelse.
Medlemspriserna får du som är medlem reda på när du mejlar din bokningsförfrågan.

Kostnader på Stenudden
För att gården ska vara så tillgänglig som möjligt för föreningen och dess medlemmar, hyrs den normalt inte ut för annat ändamål under sommarsäsongen.

Vuxen medlem: 75 kr/dygn, 450 kr/vecka
Medlem 2–18 år: 60 kr/dygn, 360 kr/vecka
Vuxen, ej medlem: 200 kr/dygn, 1.200 kr/vecka
2–18 år, ej medlem: 115 kr/dygn, 690 kr/vecka
Övernattning i båt/husvagn/bil: halv avgift enligt ovan
Dagbesök: frivilligt bidrag i “bössan” eller Swish: 123 626 04 26

Båtplatserna på Stenudden är avsedda för medlemmar som är aktiva i verksamheten. I klartext vill vi alltså inte att någon blir medlem bara för att komma åt förmåner som t ex tillgång till båtplats. Möjlighet att ställa sig i kö finns från andra året som medlem. Vi hoppas på din förståelse för detta. Regler för båtplatserna finns här.
Båtplats hel säsong: 500 kr
Korttidsförtöjning: 20 kr/dygn

Vid tillfälle då det bedöms att det inte är en olägenhet för medlemmarna, t ex på försäsong eller eftersäsong, är det möjligt för sällskap eller medlem att hyra gården. Beslut tas av styrelsen från fall till fall. Pris fås på begäran.
För mindre arrangemang som inte upptar hela gården gäller följande priser (vid övernattning tillkommer avgift enligt dygnstaxa, se ovan):
Enskilda: 50 kr/person och dag (med medlem som ansvarig)
Företag: 100 kr/person och dag (minst 1.000 kr)