Arbetshelg, småkaksfestival och vitlöksfest

Stora huset uppifrån

Den 20-21 juli var det arbetshelg på Stenudden och det blev mycket gjort. Vi var ca 45 personer som hjälptes åt med allt från målning till slyborttagning. Bland annat blev det stora fönsterpartiet mot sjön kittat och målat, det vita inne på flickornas balkong blev målat, bastun fick nytt innertak, i ett av rummen i Boa blev det ny el, sly och gräs blev borttaget längs vägen och längs vattnet och klipporna och dessutom bortkört, bräderna under köksfönstret blev rödmålade, en massa utemöbler och bänken på bryggan blev oljade och inte minst blev flaggstången fälld och fick skarven på mitten tillfixad plus ny lina. Stången är nära 20 meter hög, så det är en del att hantera, men med hjälp av en teleporter och en svets gick det bra. Stort tack till alla som var med och jobbade!

Och så var det småkaksfestival på lördag eftermiddag. Ett tiotal inlämnade bidrag till Ellen Wiotti Memorial bedömdes av festivaljuryn och även folkets röst vägdes in. Vinnare blev Britt-Marie Andersson med Christel Wukits på andra plats.

På kvällen blev det traditionell vitlöksfest med en riklig gemensam knytbuffé. Och alltsammans i riktigt bra väder – svensk sommar när den är som bäst.

Här kan du se bilder från lördagen. (Och mycket mer blev gjort än som finns på bild här.)